WAT dupeert kinderen?!

Ons land gaat kapot aan zakkenrollende en skimmende Roemenen, graaiende zorgbestuurders en Algemene Politieke Beschouwingen. Maar bij de SGP hebben ze veel grotere zorgen. Vonden ze het eerst nog nodig om ons hele land op Noord-Koreaanse wijze aan een pornofilter te onderwerpen, nu hebben ze hun pijlen gericht op reclames voor vreemdgangerswebsite Second Love. Deze zouden volgens Kees en zijn handlangers moeten worden voorzien van een waarschuwingsboodschap. Net zoiets als een financiële bijsluiter. “Let op. Vreemdgaan dupeert kinderen.”

Bij die financiële bijsluiter heb ik altijd mijn twijfels gehad. “Let op. Geld lenen kost geld.” Dúh. Mensen die dat niet eens begrijpen, die verdienen het ook niet om te worden gewaarschuwd daartegen.

Kees is een lefgozer. Het vereist heel wat moed om je zelfbenoemde superieure moraal aan een hele bevolking op te dringen. Kees mag het berijden van de scheve schaats dan maar niets vinden, veel mensen denken daar blijkbaar anders over. Laat die schuinsmarcheerders lekker hun gang gaan en zelf tot de conclusie komen of het het waard was. Het argument van Kees en consorten dat veertig procent van de echtscheidingen tot stand komt wegens vreemdgaan is natuurlijk flauwekul. Dat waren gewoon al slechte huwelijken. Dat begrijpt iedereen.

Als pa en moe samen niet meer door één deur kunnen, dan zal het thuis ook geen gezellige boel zijn. Een breakup doet natuurlijk pijn, maar het is wellicht beter voor je kindjes. Iedere dag bonje is ook wat.

Toegegeven, een waarschuwing voor Second Love is best op zijn plaats. “Let op. Aan dit product kleven grote risico´s. Als u wordt betrapt, loopt u de kans om door uw huwelijkse partner financieel volledig te worden uitgekleed.” De gehele Nederlandse bevolking zou ik ook best willen waarschuwen: “Let op. Religie brengt uw rationele ideeën, gebaseerd op wetenschap en gezond verstand, ernstige schade toe.”

Ik heb er ook nog één voor Kees en zijn achterban. “Let op. Niet inenten, DAT dupeert kinderen.”

 

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.