Vrouwen de hele dag strijken!

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Jet Bussemaker. Wat doe je nu. Van een minister zou je alleen maar wijze uitspraken verwachten. Gekke Jetje vindt dat vrouwen financieel onafhankelijk moeten worden van hun mannen. “Veel gehuwde, niet-werkende vrouwen lijken zich niet te realiseren dat, als het inkomen van hun man wegvalt, het gezin niets heeft om op terug te vallen.”

Als je carrière in de soep loopt, is dat volgens Bussemaker je eigen schuld. “Natuurlijk helpt het als de kinderopvang goed geregeld is. Maar vrouwen moeten ook af van dat eeuwige schuldgevoel over hun gezin. Ze zouden zich eerder schuldig moeten voelen over het feit dat de overheid zoveel in ze heeft geïnvesteerd.”

Welnu, Jetje, ik zal je eens vertellen hoe het er bij ons thuis aan toe gaat. Mijn vrouw werkt drie dagen. Ik ben een voltijd kantoorslaaf. Dat betekent dat ik vijf dagen per week hard werk. Als ik ‘s avonds thuiskom ben ik blij als ik de kindjes nog even kan zien. Met wat geluk kunnen we nog net samen eten, met wat pech kan ik ze alleen in bad en naar bed doen. Hopelijk gebeurt het niet, maar als mijn inkomen wegvalt kunnen we met het inkomen van mijn vrouw dus echt niet meer rondkomen.

Wat moeten vrouwen zich toch schuldig voelen omdat de overheid in hun studie heeft geïnvesteerd en ze vervolgens alleen maar thuis voor de kids zorgen en een beetje strijken. Voor veel vrouwen loont het de moeite nauwelijks meer om te gaan werken omdat diezelfde overheid de kinderopvang onbetaalbaar aan het maken is. Als die overheid wat beter had opgelet, had ze 95 miljoen euro aan Bulgarenfraude kunnen besparen. Met zo’n bedrag kun je de kinderopvang een flinke boost geven. Geldt die uitspraak eigenlijk ook voor vrouwen waarbij de overheid heeft geïnvesteerd in ‘de huishoudschool’? Ik denk dat je kansen op de arbeidsmarkt beperkt zijn als je alleen maar een proefwerk aardappelen koken hebt gemaakt.

Mijn vrouw en ik vormen samen een team. Voor mij is een veilige en gezellige thuissituatie voor onze jongens heel belangrijk, een taak die ik aan niemand anders zou willen toevertrouwen dan aan mijn eigen vrouw. Dus wie is hier nou afhankelijk van wie?

 

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.