Vakantiepret – gekke dansjes

We schrijven juli 2014, een camping in Italië. Het is er een zoals vele. Dicht bij het strand en met een groot zwembad. Dat zwembad is na een halve dag regen en onweer net weer open. Diverse campinggasten begeven zich richting het zwembad. Zo ook een gezinnetje. Het ziet er allemaal zo gewoon uit. Behalve dan, dat een van de gezinsleden niet gewoon loopt, maar zich al dansend, erg debiel dansend, richting  het zwembad verplaatst.

Met ons gezinnetje zijn we nooit zoveel bij elkaar als op vakantie. Daarom kijken we er ook het hele jaar naar uit. Wij vinden dat heel belangrijk, die paar weken samen. Midden in de winter maken we al plannen. Dan dromen we weg bij het idee dat we over enkele maanden alweer onder een palmboom in de zon zullen zitten. Ook al zit ik in de woonkamer, met de website van Vacansoleil voor me kan ik de zonnebrand a ruiken. Plaatjes van campings komen voorbij. Uiteraard wil ik alleen de camping met het mooiste zwembad en de meeste glijbanen.

Dat de realiteit anders kan zijn, ondervonden we tijdens onze laatste vakantie. Na dagen van onophoudelijke hitte was er een eind gekomen aan het mooie weer. We werden gewekt door het getik van een licht regenbuitje op het dak van de caravan. Naarmate de dag vorderde werd het alleen maar erger. En wat doe je dan?

Juist, spelletjes. Urenlang hebben we gekwartet, ge-mens-erger-je-niet en geganzenbord. Het is onze gewoonte dat de winnaar van een spelletje dit in zijn eentje viert. Met een debiel dansje. Dit dansje moet qua debielheid het dansje van zijn voorganger overtreffen. Dus mocht u ooit in Zeeland, Friesland of Zuid-Europa aan het kamperen zijn en u ziet iemand tijdens een regenbui een raar dansje doen in de voortent, klop dan gerust even aan voor een bakje koffie.

Het hele jaar kijken we uit naar die paar weken op de camping. Uiteraard hopen we op veel zon. Maar wat is het toch mooi, dat als het weer roet in het eten gooit, we ons probleemloos aanpassen. Tijdens een potje ganzenbord brak de zon door. We konden weer naar het zwembad. Dat hebben we gedaan ook, maar niet voordat er iemand het debielste dansje van de dag voor zijn rekening mocht nemen.

 

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.