Toedeloe met je 2theloo!

Bij het afrekenen van een volle tank naast de A2 werd ik geholpen door een Shell-mevrouw van middelbare leeftijd met dor, stekelig haar. Zonder me aan te kijken wenste ze mij op verveelde toon een goedemiddag. “Pomp drie!” antwoordde ik en pleurde mijn aankopen onder haar neus. Vijftig liter en vier Magnums rijker vervolgde ik mijn weg naar het toilet, alwaar ik met een onaangename verrassing werd geconfronteerd. De toegang tot het toilet was afgezet met een roadblock. Niet zomaar één. Hij liet je slechts door, nadat je er vijftig cent in had gedonderd.

Ik spoedde me terug naar de kassa. “Er klopt hier iets niet mevrouw, de wc is afgezet.” Maar mevrouw verzekerde mij dat dit tegenwoordig de gang van zaken was. Betalen om te pissen. Met zichtbare tegenzin deelde ze mijn laatste tientje op in een vijfje en enkele muntjes. Ik uitte mijn onvrede over dit nieuwe gebruik en vroeg me hardop af waar het toch heengaat met deze wereld. Government shutdown, ellende in Syrië en nu ook nog dit.

Gretig verorberde de automaat mijn vijftig cent. Geheel voldaan liet het een grote boer waarbij hem een kwitantie ontglipte. Tijdens het urineren nam ik kennis van de additionele informatie die mij middels de kwitantie werd aangeboden.

“Met deze bon ontvang je vijftig cent retour op aankopen bij alle Shell stations met een 2theloo vestiging. Het bedrag op de bon wordt in mindering gebracht op een aankoop met uitzondering van brandstof, tabak, tijdschriften of boeken en medicijnen.” Kortom: “U wordt geacht nog meer zinloze crap-aankopen te doen om uw vijftig cent terug te verdienen, zodat we nog meer winst maken op uw pisdrang. Doet u dat niet, dan bent u lekker uw vijftig cent kwijt. Hahaha!”

Ik vroeg me af wie er achter deze pismaffia zat. Google bracht me op hun website, waar ze zich voordoen als een degelijke, zelfs hippe organisatie. Je kunt altijd je behoefte doen, voor slechts vijftig cent, op een gegarandeerd schoon toilet. Nou was het in de 2theloo naast de A2 inderdaad geen vieze boel, maar het had schoner gekund. Op de hele péage naar Zuid-Frankrijk heb ik op vergelijkbaar schone toiletten mijn behoefte gedaan, zonder ook maar één cent te hoeven betalen. Stel je voor, je bent onderweg met twee jonge kinderen, maar alleen jij moet plassen. Je kinderen kun je niet achterlaten, dus dan maar een euro extra betalen, alleen om ze mee naar binnen te nemen?

Dat je op de Kalverstraat gaat zitten met je hippe schijthuis, dat is nog tot daar aan toe. Maar iemand die moet pissen langs de snelweg, die heeft geen keuze. Behalve dan om tegen de gevel van de Shell aan te wateren. Of bij die gezellige Shell-mevrouw een bruine trui op haar toonbank te breien. Hoe dan ook, ik stop niet meer voor brandstof bij een Shell, ik rijd wel even door tot de volgende pomp. Toedeloe!

 

Readers Comments (1)

  1. Raar, ik vind het juist super! Eindelijk nette schijtdozen. Vroeger stond ik in de kou in een laag urine mn ster schoon te maken met de binnenkant van een plee rol. Nu heb ik zelf warm water. Je kan zeiken wat je wilt maar dit is tien keer beter dan waar dan ook in europa. Fuck esso en bp

Leave a comment

Your email address will not be published.