Spam werkt

‘Bliep,’ zei m’n telefoon. Het bleek te gaan om de Eurojackpot. Of ik 47 miljoen wilde winnen. Op zich best, natuurlijk. Maar hoe kwam de Eurojackpot nou aan mijn e-mailadres. En waar de fuck haalden ze het gore lef vandaan om mij lastig te vallen met hun ongevraagde reclame. Gebeurt wel eens vaker, een bedrijfje waar ik vijf jaar geleden ooit eens iets besteld heb, begint dan ineens mailtjes te sturen. Indien aanwezig maak ik gebruik van de ‘afmelden-knop’. Als die knop er niet is, of niet het beoogde resultaat oplevert, dan contacteer ik de betreffende instelling met de mededeling dat ik van hun spamlijst verwijderd wil worden. Eerst nog vriendelijk.

Het bleek dat ik kon inloggen met mijn account voor de Lotto. Dat kan kloppen want daar speel ik zo af en toe mee. Zes balletjes en een kleur. Altijd leuk. Op een eigen-geldje na win ik natuurlijk nooit iets. Prima, een lootje bij de Lotto kost ook maar 2 euro. Voor die 2 euro koop je in feite een illusie. Heel even kun je wegdromen bij al die miljoenen. Da’s toch net iets anders dan die oplichters van de staatsloterij, die vragen 15 euro voor een lot en dan laten ze het liefst de prijs vallen op een niet verkocht lot. Ben je dan een smerige dief of wat.

Zo ging dat ook met die 47 miljoen van de Eurojackpot. In gedachten had ik ze al honderd keer uitgegeven. Een jacht in de baai van Saint-Tropez, een skybox voor het leven met mijn voetbalmatties in het stadion, een dikke drol op het bureau van mijn baas. Voordat ik het wist had ik mijn deelname bevestigd. Prima, kost ook maar 2 euro. Toch zat iets me niet lekker. Ik werd gespamd en dat beloonde ik door erop in te gaan. Waarschijnlijk was die ene e-mail volkomen legitiem. Ik heb natuurlijk ooit een listig verborgen vinkje over het hoofd gezien bij het accepteren van algemene voorwaarden. Maar toch. Het blijft gewoon ongevraagde reclame en ik hapte nog toe ook.

Of je nou 10 e-mails verstuurt, of een miljoen. Het kost allebei vrijwel niets. En er zijn altijd wel een paar van die lapzwansen zoals ik die erin trappen. Erger nog, de jackpot was niet gevallen en een weekje later kwam er opnieuw een berichtje. Of ik 56 miljoen wilde winnen. Nou ja zeg. Dat wil ik natuurlijk best.

 

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.