Snackeez!

Een e-mail van Intertoys, of ik de Snackeez! drinkbeker wil beoordelen. Tuurlijk, doen we niet te moeilijk om. Voor wie het niet weet: Snackeez! is een ‘handige’ drinkbeker met in het deksel een bakje om iets lekkers in te doen zodat je ‘iets te eten en iets te drinken’ kunt meenemen in één ding. 

Snackeez! schrijf je met een uitroepteken en dat komt nogal schreeuwerig over. Typisch, want de schreeuwerige reclame kan inderdaad niemand zijn ontgaan. In die reclame wordt gezegd dat je niet meer zult knoeien met Snackeez! want twee in een! Het is daarom wel erg merkwaardig dat je je drankje in je Snackeez! niet hermetisch kunt afsluiten. Je Snackeez! komt met een gat in het deksel waar het bijgeleverde rietje in moet worden geplaatst, maar een dopje of een andere mogelijkheid om je Snackeez! volledig af te sluiten is er niet. Je beker moet dus rechtop staan anders zul je knoeien.

Een beker die altijd rechtop moet staan omdat hij anders leegloopt, is helemaal niet handig om mee te nemen. Je zou er hooguit in de auto even gebruik van kunnen maken, maar met een dagje uit of naar school is-ie waardeloos. Je kunt hem immers niet in je tas doen. Dan worden je boterhammen en je schoolboeken vies.

Het compartimentje bovenop de beker, waar je chipjes, nootjes of M&M’s in zou kunnen doen, sluit niet luchtdicht af. Chips of nootjes worden dus al snel zacht als ze in de Snackeez! worden bewaard. Het dekseltje beweegt bij de minste geringste aanraking van zijn plaats waardoor ook nog eens de kans op knoeien toeneemt.

Het kreng is van hard plastic, waardoor hij na enkele keren stuiteren op de trottoirtegels barsten vertoont en niet meer te gebruiken is. Ook het scharniertje dat het dekseltje bovenop de beker op zijn plaats moet houden is van zulke matige kwaliteit, dat het dekseltje losschiet van de beker als deze valt of stoot.

Snackeez! moet tien euro kosten en dat is zonde van je geld. Je bent beter af met een bidon van een paar euro en een (brood)trommeltje dat je luchtdicht kunt afsluiten. Die kun je allebei meenemen in je tas, ze zijn veel val-bestendiger en houden je chipjes wel vers en krokant, verkleinen de kans op knoeien en kosten geen drol.

‘Zou u Snackeez! bij uw vrienden aanbevelen?’

Nooit

‘Laat ons weten waarom.’

Kijk maar op RaasKal.com