Vriendschap is te koop

Ja, u leest het goed. Deze titel dekt de lading volledig: Vriendschap is te koop. Ik kan het weten, want ik heb pasgeleden een vriend gekocht. Hij kostte een vermogentje waarvan je heerlijk op vakantie zou kunnen. En hij schijt op de vloer in de woonkamer, maar dat geeft helemaal niets. Mijn vriend en ik hebben elkaar gevonden. Wij zullen onvoorwaardelijk de beste maten zijn totdat de dood ons scheidt.

Telkens als ik thuiskom staat hij vrolijk en vol enthousiasme op me te wachten. Een druilerige regendag doet er niet toe. Het trieste nieuws over de sleepnetwet zou vandaag een zwarte dag moeten maken. Maar met mijn vrolijke vriend kom ik vol goede moed de dag door.

Drie dagen geleden woonde hij nog bij zijn moeder, broertjes en zus. We hielden er rekening mee dat het best lastig kon zijn voor hem om het nest te verlaten. Maar mijn vriend doet het boven verwachting goed. Hij slaapt prima, eet goed en heeft in ons gezin zijn nieuwe maatjes gevonden.

Mijn vriend en ik gaan regelmatig wandelen. Dat is heel belangrijk, zodat hij het in-huis poepen afleert. Die wandelingetjes zijn erg gezellig. Zelfs op een dag als vandaag, waarbij ik een snorkel opzet en zwemvliezen aantrek als ik naar buiten ga. De regen deert niet. Mijn vriend’s niet-aflatende enthousiasme overstemt alles.

Ik ben nog niet een keer gaan wandelen zonder te worden aangesproken door voorbijgangers. Iedereen die we tegenkomen raakt in vervoering bij het zien van mijn vriend. Niemand kan de verleiding weerstaan om te vragen of ze hem even mogen aaien. Dat mag uiteraard. Mijn vriend laat dit alles gewillig over zich heenkomen.

Ik had nog langer kunnen doorgaan over mijn vriend, maar hij bracht zojuist een schraal piepje ten gehore. Dat is een van zijn eerste stapjes op weg naar zindelijkheid. Ik ga hem daar nu snel bij helpen.

Mijn nieuwe vriend is niet de goedkoopste, maar wel de beste aankoop die ik ooit deed.