Kleine Jongen

Op mijn tenen loop ik de trap op. Ik doe mijn best om de houten treden niet te laten kraken. Zachtjes open ik de deur en ik ga op de rand van zijn bed zitten. Ik strijk mijn hand door zijn haar en fluister dat ik van hem hou. Héél voorzichtig geef ik drie kusjes op zijn hoofd. Mijn lieve jongen, zo druk en vrolijk als hij altijd is overdag, zo rustig en sereen ligt hij nu te slapen.

Jongen, wat ben je al groot. Ik weet nog goed dat je net geboren was. Ik beloofde je dat ik er altijd voor je zou zijn en altijd voor je zou klaarstaan. Dat is, naar eigen zeggen, tot nu toe gelukt. Ik had me echter ook voorgenomen om je te beschermen tegen alle pijn die het leven voor je in petto heeft. Dat was de naïviteit van een jonge kersverse papa, die je overlaadde met liefde en je tegen alles wilde beschermen. Inmiddels weet ik wel beter. Niet alleen die ene keer dat je keihard van je fiets viel, had je pijn die ik niet kon voorkomen. Ook toen bleek dat je beste vriendje ineens een ander had, stond ik machteloos. Toen ik je huilend aan juffrouw Carolien meegaf op je eerste schooldag, was ik genoodzaakt om je pijn te doen.

Het leven is niet altijd een feestje. Gelukkig is er veel dat ik wel kan doen. Zo veel mogelijk van mijn spaarzame vrije tijd breng ik met je door. Daar genieten we allebei van. Soms doen we alledaagse dingen, zoals een stukje fietsen en soms een bijzonder uitje, de dierentuin bijvoorbeeld. Maar altijd staat voorop dat ik er voor jou ben. Ik zal naar je luisteren, je helpen waar ik kan en altijd voor je klaarstaan. Jammer dat ik zo veel tijd moet doorbrengen met politiek in een glazen gebouw en te weinig van je zie. Je bent nu al een grote jongen, de tijd dat je een baby of peuter was, komt nooit meer terug. Ik doe zo mijn best om de resterende tijd die we samen hebben, hier op deze aardkloot, er zo veel mogelijk voor jou te zijn.

Maar de tijd is als water in mijn handen. Hoe hard ik ook probeer, het verdampt en sijpelt door mijn vingers. In een razend tempo en ik kan alleen maar toekijken. Nog één kusje op je wang. Welterusten lief boefje van me, morgen is het zaterdag. We gaan er een feestje van maken.

 

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.