Je bent nu een kleuter

Ons tweede boefje is nu vier jaar. Morgen gaat hij voor het eerst naar de kleuterschool. Dat is best spannend. Natuurlijk is hij al een paar keer gaan wennen, maar morgen gaat hij meteen een hele dag, inclusief overblijven en een nieuwe juf. Vaak wordt onze bezorgdheid al afgevangen door de ervaring van grote broer. Maar de eerste schooldag is plotseling even spannend. Morgen sturen we hem de boze buitenwereld in.

Arm drommeltje. We doen ons best om hem een geweldige start te geven. Er liggen mooie kleertjes klaar, de boterhammen zijn voorzien van zijn lievelingsbeleg, drinken in een Cars-beker en zelfs de Sint heeft een van zijn pieten langs gestuurd om een paar pepernoten in zijn broodtrommel te stoppen. Al zeven keer hebben we met hem doorgenomen hoe de dag van morgen eruit zal zien. Een volgende poging wordt beantwoord met: ‘Ja ja, weet ik wel ja.’ Dus ik laat het erbij.

Maar als ik later zijn kamer binnenloop om te kijken of hij wel lekker ligt, en zich niet onder de dekens uitgewoeld heeft, zijn zijn oogjes niet gesloten. Dus ik neem hem even op schoot en strijk met mijn hand door zijn haar. Succes lief vriendje van me. Het wordt hartstikke leuk morgen, dat weet ik zeker. En spannend. Ook voor papa en mama.