Handdoekje leggen

Tegen de tijd dat jij dit stukje leest, lig ik al lang en breed op het strand. Ik ben namelijk met zomervakantie en heb een aantal stukkies vooruit geschreven. Helaas was er geen plek meer bij het zwembad. Nou ja, geen plek meer, er waren ligbedjes genoeg. Maar ieder ligbedje was gereserveerd door er een handdoek op te leggen. Prima, so be it. Ik ben met vakantie. Dan ga je jezelf toch zeker niet druk lopen maken om vanalles? Wil ik per se een keer naar het zwembad, dan gooi ik toch om zeven uur ‘sochtends ook even een handdoekje op een ligbedje. Relax man. No worries. Het is vakantie. De zon schijnt, biertje. Chill.

Blijkbaar behoor ik nu tot een groep ernstig benadeelde slachtoffers. Er is een heuse petitie gaande om ernstig gekwetste slachtoffers zoals ik bij te staan. Waar petities al niet goed voor zijn. Het wemelt van de petities op internet. Petities tegen het verdwijnen van de vrije artsenkeuze, tegen het boren naar schaliegas, tegen Duitse tolplannen, ik noem maar wat. Er is nu ook een petitie tegen het zogenaamde handdoekje leggen. We vergeten even de honger in de wereld, de kindsoldaatjes in Afrika en de integriteit van Ivo Opstelten. Waar het echt om gaat in het leven, dat is uiteraard een ligbedje naast het zwembad. Daarom is er een heuse petitie georganiseerd tegen het handdoekje leggen. Zo word ik als slachtoffer bijgestaan door Zoover, alwaar de petitie te vinden is.

Lekker boeiend allemaal. Als ik echt aan het zwembad wil liggen, dan zoek ik gewoon een goeie ligstoel. Het reserveringshanddoekje hang ik dan over het entreepoortje van het zwembad. Niks aan de hand. Het is dertig graden. Doe effe chill.

Overigens zie ik wel een gat in de markt. Volgend jaar verkoop ik grote luxe badhanddoeken, waarop in alle talen duidelijk doch afstandelijk en een tikkeltje agressief ‘gereserveerd’ te lezen is.

 

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.