Genaaid door Stef Blok

Hoewel het je soms een aardige bom duiten kan opleveren, is het invullen van je belastingaangifte geen feestje. Wie het zich kan veroorloven besteedt het dan ook al gauw uit aan een belastingexpert. Op die manier blijf je bespaard van een lastige, oersaaie klus vol moeilijke termen als algemene heffingskorting, aanmerkelijk belang en eigen woningforfait. Het klinkt erg ongezellig, maar over die laatste moeten we het toch even hebben. Minister Stef Blok heeft u namelijk een smerige naaistreek geleverd, met uw eigen woningforfait.

Hoe zit het ook al weer? Als je een huis bezit, moet je bij je belastingaangifte 0,6 procent van de waarde van je woning optellen bij je inkomen. Over die 0,6 procent betaal je dus inkomstenbelasting.

Minister Stef Blok, u weet wel, een rasechte VVD-er die spreekt met een namaak dure ‘r’. Een liberale partij die veel kiezers aan zich wist te binden door te beweren dat de hypotheekrenteaftrek ‘stond als een huis’. Hoe het met deze belofte afliep weten we allemaal. Diezelfde huizenbezittershatende minister heeft u op de valreep van vorig jaar nog een smerige gluiperige rotstreek geleverd. Onder zijn keurige pakje heeft-ie de allerstilste gymschoenen aangetrokken die er maar bestaan, om u sluipend en zo stil mogelijk om de tuin te leiden.

Héél sneaky is het eigenwoningforfait verhoogd van 0,6 naar 0,7 procent, waardoor huizenbezitters dus meer inkomstenbelasting moeten gaan betalen. Terwijl minister Blok op 13 december nog aan de kamer schreef dat hij uitging van 0,6 procent, in zijn berekeningen. Daarnaast is er in december een lang debat gevoerd over de woningmarkt tot en met 2042, en daarin is deze verhoging niet aan de orde geweest.

Die verhoging werd muisstil vermeld, ergens diep verstopt in een document van 38 pagina’s op de website van de rijksoverheid. Geruisloos, zonder persbericht of kamerbrief. Vlak voor het reces, in de hoop dat iedereen al met zijn gedachten bij de kerstkalkoen en foie gras zou zitten. Dat zou mooi even lekker een slordige 338 miljoen euro opleveren. Een lekker kerstkadootje, moet Stef gedacht hebben.

Eerst de kiezer bedriegen en alsof dat nog niet genoeg is, ook nog even in het geniep alle huizenbezitters een oor aannaaien voor de Kerst. Bedankt Stef. Zo zie je maar, politici zijn leugenachtige wezens. Wat is het volgende? Een volkomen uit de lucht gegrepen verhoging van belasting op leidingwater? Oh, wacht…

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.