Die grappige Markthal

Een aanzienlijk deel van mijn leven breng ik door in een glazen gebouw, al dan niet interacterend met collega’s via een toetsenbord en beeldscherm. Momenten die ik niet aan de computer zit, breng ik veelal door in meetingrooms. Praten over werk. Daar ben ik ook heel goed in. Vrije tijd is ietwat schaars. Maar als we vrij zijn dan zullen we ervan genieten.

Zo stonden er nog een aantal zaken op mijn to-do lijstje. Eén daarvan was een bezoekje aan de Markthal in Rotterdam. Om verschillende redenen. Ik had ‘m al zo vaak op tv gezien, die Markthal en hij ziet er zo grappig uit. Die wilde ik heel graag eens in het echt bewonderen. De tweede reden was uiteraard de overvloed aan heerlijk eten dat men daar voorradig scheen te hebben.

Navigatie leidde me keurig naar de dichtstbijzijnde parkeergarage. Toen ik uit de grond kroop, arriveerde ik gelijk ín de Markthal. Prima natuurlijk, maar ik ben eerst even naar buiten gegaan om ‘m van alle kanten te aanschouwen. Er was niks gelogen, prachtig gebouwtje.

Pokkeweer en honger dreven mij weer naar binnen. Op zoek naar iets lekkers kwam ik heel veel mannen met baarden tegen. Obers met baarden. Verkopers met baarden. Koks met baarden. Etende mannen met baarden. Hier en daar een knotje. Wij vonden onze plek aan een hoge tafel van stijgerhout. We zaten op hoge barkrukken, eveneens van stijgerhout. Onze tapas kregen we samen, uit een schaal voor twee personen. Het was even wennen, zo hip. Maar lekker en zeker niet verkeerd.

Op weg naar huis viel mijn oog op een zeldzaamheid. Westvleteren blond. Die stond ook nog op mijn lijstje. Aangezien ik niet dagelijks naar Westvleteren rijd en de slijterij bij mij om de hoek deze niet heeft, betaalde ik de verkoper (baard) maar wat graag de dertien euro exclusief statiegeld voor een enkel flesje.

Jan-Peter liet met gevaar voor eigen leven een paar blikjes uilenpis binnensmokkelen in het paleis van een of andere emir in een oliestaatje. Dat had hem natuurlijk zo een honderdtal zweepslagen kunnen opleveren. Dan vallen die paar eurootjes voor een echt biertje echt wel weer mee.