De Onvolmaaktheid der dingen

Dingen die gewoon niet kloppen. Niet werken. Niet goed zijn. Hoe haal je het in je hoofd om zoiets te bedenken en op de markt te brengen. Ik heb een pedaalemmer, vreselijk. Als hij leeg is en je wil er iets ingooien, dan trap je dus op het pedaal. Want pedaalemmer. Maar je moet niet denken dat dan de klep omhoog gaat. Nee, die klep zit zo vast, dat de pedaalemmer een beetje wankelt en onder zijn eigen gewicht en bezwijkt als je niet op tijd loslaat.

Een luier vol diarree verschonen bij een spartelende baby is geen pretje. Het zou handig zijn als de middelen die je ter beschikking staan dan een beetje meehelpen. Als je een vochtig billendoekje uit een doos trekt, is het handig als er één of twee doekjes uitkomen. Het is niet handig als de doekjes in de doos zo vast aan elkaar zitten, dat je daarmee het hele doosje optilt in plaats van een enkel doekje.

Onze kruimeldief. Ook zo’n kolereding. Geleverd met een cradle, waar je hem in kan plaatsen zodat-ie kan opladen. Niet handig dus. Als je de kruimeldief in de cradle wilt plaatsen dan moet je hem niet bij het handvat pakken, nee. Want het handvat moet in de cradle. En dan nog iets, de cradle weegt niks. Helemaal niks, dus je kunt hem niet eens in de cradle plaatsen zonder eerst de cradle om te stoten of opzij te duwen. Hoe bedenk je het.

Als ik Joop.nl bezoek, dan moet ik weten dat ik me op de homepage van Joop bevind. Dus wat staat er dan op het tabje bovenin mijn browser: Home – Joop. Ben ik dan de enige die keer op keer aan Ome Joop moet denken?

httpv://www.youtube.com/watch?v=8kiFPJtdxHI

Goed, er zijn ergere dingen. Genationaliseerde banken, geprivatiseerde zorverzekeraars, stilstaande Fyra’s, embedbelasting en natuurlijk de honger in Afrika. Maar toch, met een beetje meer zorg en aandacht voor de dingen die we maken kunnen we het leven zo veel aangenamer maken. ‘Als het beter kan, dan moet je het beter doen.’ Aldus de grootste voetballegende van de vorige eeuw.

 

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.