De Billen van Doutzen Kroes

Ik snap best dat je er als topmodel altijd opperbest moet uitzien. Je houdt je lichaam in vorm door veel te sporten en gezond te eten. Maar ook je gezichtje moet er uitgeslapen uitzien bij aankomst na een lange reis. Je krijgt onmiddellijk een jurkje van de allerhipste ontwerper aangehesen en je moet meteen weer bloedgeil in de lens van een camera kijken. Alles wat daarbij helpt moet worden aangewend. Je bent tenslotte een professional. Dat betekent dus ook uitgeslapen aankomen op de plaats van bestemming, door businessclass te reizen.

Als je iets koopt wat niet bevalt, dan zeg je daar iets van. Tegen de verkoper welteverstaan. Met jouw goeie feedback kan hij dan zijn product of dienst verbeteren. Dat moet Doutzen Kroes ook gedacht hebben toen ze uit de businessclass van KLM stapte en zich voelde alsof ze helemaal door de mangel was gehaald. Doutzen twitterde dat de businessclass van KLM ‘glijbaanstoelen’ heeft omdat ze niet helemaal gestrekt achterover kunnen.

Toen brak op Twitter de pleuris uit. Doutzen is maar een verwend nest omdat zelfs de KLM businessclass niet goed genoeg zou zijn voor haar. De ene wannabe neukbare huisvrouw struikelde over de andere jaloerse bakfietsmilf om er iets van te roepen. Doutzen kreeg een lading stront over zich uitgestort waar de honden geen brood van lusten. Doutzen was een echte diva geworden. Ze zou een goed leven hebben als dit haar grootste probleem was. Ook zou het in tijden van economische neergang niet slim zijn om zoiets op Twitter te gooien. Sodemieter toch op, iedere zaterdag staat er bij de klantenservice van de MediaMarkt een lange rij. Dat zijn allemaal mensen die iets hebben gekocht waar ze niet tevreden over zijn. Die worden ook niet afgewimpeld met een flutargumentje over de crisis.

Ik reis ook wel eens businessclass met KLM en ik moet zeggen dat Doutzen een punt heeft. Veel van mijn zakenpartners vermijden zelfs de KLM, exact om deze reden. Bovendien is businessclass reizen gelijk aan het afnemen van een dienst in een topsegment. Daar betaal je de hoofdprijs voor. Wie voor topkwaliteit betaalt mag ook topkwaliteit verwachten. Het liefst word je in de watten gelegd, op een wijze die al je verwachtingen overtreft. Als dat tegenvalt, heb je recht om te klagen.

En ja, er zijn ergere dingen in de wereld. Dat weet Doutzen ook best. Maar als je een Ferrari rijdt en de dealer verzuimt keer op keer om bij een onderhoudsbeurt de bandenspanning te controleren, dan is iedereen het met je eens dat de dealer zijn werk niet goed doet. Maar als Doutzen zich scheel betaalt voor een comfortabele stoel en ze wordt in een glijbaan gelegd, dan is ze ineens een verwend nest als ze er iets van zegt.

De titel van deze column had ik gekozen om je aandacht te krijgen. Nu je het eind van dit stukje hebt bereikt, kan ik concluderen dat mij dat prima is gelukt.

 

Readers Comments (6)

 1. Goed zo! Helemaal mee eens.

 2. Renske van der Wal 05/06/2013 @ 9:50 PM

  Wat nou verwend nest? Als je ergens voor betaald wil je toch ook dat t goed is! Moet niet gekker worden! Veel geld of geen geld wt maakt dat nou uit, je mag toch nog steeds waar voor je geld verwachten! Doutsen of geen Doutsen!!!!

 3. Vliegreizen worden door veel mensen gelinkt aan vakanties, wat veel mensen op dit moment niet meer kunnen betalen (zoek maar eens op waar het vakantiegeld gebruikt voor wordt door meeste nl’ers). Als je dan toch de kans krijgt op frequent te reizen (al dan niet werkgerelateerd) ben je gewoon een bevoorrecht mens. Om dan openbaar te klagen, terwijl je je al in de duurste klasse vervoerd is gewoon niet zo tactvol. Om dan vervolgens twitteraars die kritiek geven ‘af te blaffen’ is ronduit onsympathiek. Als VS angel hoor je je ook gewoon aan een bepaalde etiquette te houden, wat in mijn ogen nu een klein beetje is verwaarloosd door Doutzen. Om nog even een voorbeeld te noemen; een miljonair die openbaar klaagt dat de stoelen van zijn bugatti niet zo lekker zitten. De meeste mensen zullen dan denken “wat zeur je nou, wees blij dat je zo’n vette bak hebt”. Tevens kiest ze zelf om keer op keer met de klm te vliegen en had ze online te weten kunnen komen wanneer de nieuwe businessclass update gepland staat. Tot slot is het sowieso niet netjes online een organisatie aan te vallen met haar diverse hashtags. Wat mij ook opviel is dat ze ergens neerzet dat ze veel geld en tijd kwijt is aan goede doelen, dat vind ik ook niet echt sjiek om daar zo mee te pronken. Ik vind je stuk tekst dan ook te kort door de bocht, geschreven vanuit de verliefd op doutzen bril. Alhoewel ik niks met of tegen doutzen heb, ze interesseert me niet zo veel, vond ik het toch de moeite waard om dit te typen, gezien ik het toch een “tegenvaller” vindt van doutzen.

 4. Berry bilnaad 05/06/2013 @ 11:02 PM

  Wat een KONT verhaal, ik wil alleen haar billen zien!!

 5. De (non) argumenten van de mediamarkt en de ferrari dealer slaan natuurlijk ook nergens op, doutzen weet namelijk donders goed wat ze koopt en wat ze kan verwachten. Als jij al 50x een negatieve ervaring hebt gehad bij een bepaalde winkel/merk/dealer/vliegtuigmaatschappij dan zou je toch wel heel stom zijn om er nog een keer mee in zee te gaan, vind je niet?! Als je er, ondanks je slechte ervaringen, tòch voor kiest, verlies je in mijn ogen het recht om te gaan klagen.

 6. Renske Spaans 05/06/2013 @ 11:12 PM

  Goed geschreven, en ze heeft inderdaad groot gelijk..
  Dat vond ik meteen al toen ik haar tweet las!

Leave a comment

Your email address will not be published.