Buurman in de winter

Op een koude natte herfstdag is het niet zo lekker meer om op straat te voetballen. Dat betekent binnen blijven. Daar kun je wel met je megagrote Nerf een paar keer de lamp aan het plafond raak schieten, maar daar gaat ook de lol vanaf. Bovendien wordt je moeder dan boos. Dan kun je iets lekkers bij de thee wel vergeten. Van de tablet en de Nintendo krijg je vierkante ogen, dus dat kan ook geen uren duren. Kortom: op zo’n dag moet je eens erop uit. Hup! 

Naar het Theater bijvoorbeeld. Daar was de voorstelling ‘Buurman in de Winter’. Het Theater is sowieso een feest. Een plek uitzoeken in een zaaltje met stoeltjes en in het schemerdonker het decor proberen te verkennen. Wat net niet lukt. Dan wordt het ineens helemaal donker in de zaal. En stil.

Uit het raam in is in de verte te zien hoe een klein autootje over de kop gaat. Twee mannetjes stappen ongedeerd uit en lopen naar een huisje. De mannetjes stappen binnen en de voorstelling is begonnen. Aanvankelijk zitten de grote mensen nog even te zoeken naar de rode draad, maar de kindjes die snappen het helemaal. Niet zo verwonderlijk ook. Ze zitten allemaal op het puntje van hun stoel terwijl ze worden getrakteerd op een overdaad aan dans, choreografie, muziek, mime en dikke vette humor. Boeien en verrassend tot het eind.

Ach, ik heb al teveel verklapt. Lekker zelf gaan genieten!