Boardmember – Green Marble

De meest gluiperige streken waren uitgehaald om zijn eigen integriteit aan te tonen en die van zijn opponent onderuit te schoffelen. Promotie krijg je niet zomaar. Het was een ware titanenstrijd geworden. Morgen zou hij op de zaak orde op zaken stellen. Met de bezem door de organisatie. Alles wat riekt naar zijn tegenstander vliegt eruit. Maar vandaag was het tijd voor een feestje. Om de overwinning te vieren had hij een diner met zijn strijdmakkers op het programma staan. Boardmember word je niet zomaar.

Het was een korte wandeling, van de parkeergarage naar het restaurant. Een jongen bood hem een straatkrant aan, maar hij bedankte ervoor. Een passerende vrouw kreeg hem ook aangeboden, maar ze negeerde het. Iets ging door zijn hoofd. Hij werd herinnerd aan een moment in zijn leven waarop hij er ook helemaal alleen voorstond.

Tijdens het diner bleef de gedachte aan de straatverkoper hangen. Een lange speech van zijn grootste slijmbal, waarin openlijk zijn leiderschap en integriteit werd geprezen, ging volledig langs hem heen.

Eenmaal buiten trof hij aan wat hij hoopte en hij trok zijn portefeuille. De straatverkoper was er nog. Alles wat er in zat aan contanten werd aan de knul overhandigd. De dichtstbijzijnde pinautomaat werd eveneens leeggetrokken. Het leek wel een gokkast met braakneigingen. Drie citroentjes op een rij. De knul vroeg of de gulle gever wel zeker wist wat hij deed en haalde een groene knikker uit zijn zak, toen die vraag bevestigend werd beantwoord.

‘Dit is een green marble,’ vertelde hij. ‘Het is een trofee die wordt gegeven aan mensen die een beslissing maken op basis van integriteit. Ik heb ‘m ooit gekregen maar nu is het tijd dat hij van eigenaar wisselt.’ Hij pakte de groene knikker aan en voelde opluchting en geluk. Zo erg zelfs, dat er een traan over zijn wang rolde. Het groepje kontelikkers zag dit en applaudisseerde.

‘s Avonds laat stond hij in zijn hotelkamer voor de spiegel. In zijn hand hield hij de groene knikker. De vraag die hij zich stelde, was welke gebeurtenis van deze dag hem nou het meeste voldoening had gegeven.

 

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.