Bike Lightning en superpapa

Met het vertrek van de Sint en zijn pieten brak er voor veel papa’s een drukke dag aan. Zo ook voor mij. Meteen uit bed mocht ik FIFA 16 aanzetten en updaten, een racebaan bouwen, een knikkerbaantje opstellen en allerhande speelgoedjes voorzien van de nodige batterijen. Geen probleem, met een bakje koffie erbij zijn dat geen ongezellige klusjes voor de zondagochtend. Als alles werkt tenminste. Maar de Sint kiest doorgaans degelijk, duurzaam kwaliteitsspeelgoed.

De Bike Lightning kwam echter niet in aanmerking voor die kwalificatie. Voor wie het niet weet: Bike Lightning zijn stroken lichtjes die je door de spaken van je fiets vlecht, zodat je al fietsend gekleurde wielen hebt. Geweldig voor de kinderen natuurlijk. Als het werkt.

Blijkbaar hebben ze bij Bike Lightning meer geld over voor reclame dan voor kwaliteit. Het bleek dat ik geen waar voor mijn geld had gekregen, maar prutswerk van het eerste uur, dat van de lopende band was afgevallen en onachtzaam in een verpakking was beland. Bij het openschroeven van het batterijen-compartiment ontbrak het metalen veertje dat een van de drie batterijen op zijn plaats moet houden, en ook een metalen plaatje dat voor geleiding zorgt. De batterijen zouden dus nooit hun werk kunnen doen en de betoverende lichtjes uit de reclame waarmaken. In plaats daarvan lag er een los te rammelen. Het bonnetje was natuurlijk allang kwijt en de winkel niet open.

Niet alleen zonde van de 17 euro van de Sint, maar ook erg voor het mannetje die deze Bike-Lightning had gekregen. In een poging om de tranen te stoppen bedacht ik iets. Bike Lightning wordt opgerold geleverd. Om hem uit te rollen en in je wielen te vlechten, moet je eerst een aantal tie-wrapjes losdraaien. Dit zijn metalen tie-wrapjes met een plastic omhulsel. Dat plastic heb ik verwijderd zodat ik een aantal metalen draadjes overhield. Die draadjes heb ik dusdanig opgerold en gevouwen dat het de vorm aannam van de ontbrekende onderdeeltjes. Het was even spannend maar met schaar, schroevendraaier en een paar slimme hersens begon het er aardig op te lijken. En jawel hoor. Papa MacGyver heeft het zelf maar gefikst.

Het mannetje stond te springen van geluk en racete de straat door in het schemerdonker. Dolblij met zijn ‘toch nog’ Bike Lightning. En ik? Ik ontving de kwalificatie ‘superpapa’  voor de rest van de dag. Mede mogelijk gemaakt door Bike Lightning.