Bijna veertig

De dag dat mijn vader veertig werd kan ik me nog goed herinneren. Deze gelegenheid vierden we zoals we er zoveel vierden: met pizza. Dit was echter de eerste keer dat we onszelf op diepvriespizza trakteerden. Het werd geen succes en de diepvriespizza ging bij ons in de ban. Maar mijn vaders jubileum werd onvergetelijk.

Nu ben ik zelf bijna veertig. De uitnodigingen voor mijn 40e verjaardagsfeestje heb ik gisteren de deur uitgedaan. Ze werden met medelijden ontvangen.  Vaak met ‘amai’ en ‘oei’ beantwoord. Zo is het natuurlijk ook. Iedereen blijft het liefst achttien. Jong, lekker strak in je velletje en je hele toekomst nog voor je.

Toen ik dertig werd bleek bezorgdheid over mijn leeftijd volkomen overbodig. Ik kon nog steeds doen waar ik altijd al goed in was: op sneakers rondlopen, metalconcerten afstruinen en voetbal kijken. Nu tien jaar verder is daar niets aan veranderd. Dus het zal allemaal wel meevallen, op die grijze haren en inhammen na. Overigens, deze leeftijd biedt me iets wat ik vroeger niet had. Zo heb ik al vele malen voor mezelf bewezen waartoe ik in staat ben. Dat brengt rust en vertrouwen.

Nog veel belangrijker: Ik heb helemaal geen tijd om te sikkeneuren over mijn leeftijd. Mijn aandacht is vereist voor fietsen zonder zijwieltjes, zwemles, voetbaltraining en ga zo maar door. Die midlifecrisis komt later wel. Papa en mama zijn is meer dan een fulltime job. Eén waar we ons vol overgave ingestort hebben. Dit zijn de hoogtijdagen van ons gezinnetje en daar zullen we van genieten. Met volle teugen. Van de bijzondere momenten en van de gewone. Als het makkelijk gaat en ook wanneer het even tegenzit. Altijd. Wat een geluk, dat ik deze leeftijd in goede gezondheid mag bereiken en dit allemaal kan meemaken.

Zoals alles in het leven is ook dit maar tijdelijk. Uiteindelijk zullen onze jongens grote mannen worden en het nest verlaten. Tot die tijd gaan we een heleboel plezier maken. En mijn verjaardag? Die gaan we vieren. Met pizza.

 

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.