Bedankt, Martin Luther King

Ik werk in een Global Company. Dat heeft zo zijn eigenaardigheden. Overal ter wereld hebben wij wel een vestiging, we opereren across the globe. Ons headquarter bevindt zich aan de Amerikaanse westcoast. Als het daar negen uur ‘s ochtends is, dan is het bij ons zes uur ‘s avonds. En ons hoofdkantoor, ja die heb je nogal eens nodig, als je iets voor elkaar wilt boksen, of iets wenst te bereiken. Gelukkig hanteren we een give and take approach van beide kanten. Mijn Amerikaanse collega’s zijn regelmatig vroeg uit de veren, speciaal om met mij te overleggen. En ik, ja ik ben zeer frequent veroordeeld tot diverse late night meetings. Als je mijn agenda bekijkt, dan zie je vaak overdag lege stukken, en dan van laat in de middag tot in de avond staan daar ineens allerlei meetings gepland. Dat blijft een enorme challenge. Vooral omdat tussen zes en acht uur ‘s avonds ik nog een andere duty heb, mijn daddy duty. Maar goed, we zijn allemaal buitengewoon flexibel naar elkander. Gelukkig. Zo heb ik gebruik gemaakt van de mogelijkheid om remote te kunnen werken.

Dan zit ikĀ ‘s avonds in mijn eentje op mijn werkkamer, met een bord spruitjes onder mijn neus, te bellen met Amerika. ‘Good morning,’ zeg ik dan. ‘Good evening to you,‘ zeggen ze dan terug. Vandaag had ik geen enkel vermoeden toen ik in mijn agenda keek, maar tot mijn verbazing waren alle meetings gecancelled. Holy fuck! Da’s waar ook. Het is Martin Luther King day. Ik schaam me rot, maar ik weet eigenlijk niet eens precies wie hij is. Behalve dan dat het slecht met hem afliep. Nou ja, vergeleken bij mensen die niet eens weten wat Pinksteren is, of wat we met Pasen vieren, valt het nog wel mee. Of die figuren die heel lang geleden op een landkaart van de vakantieman mochten aanwijzen waar ze op vakantie waren, en dan hun vinger op Noorwegen legden in plaats van Spanje, dat was pas erg. Die paar hersencellen die tijdens de geschiedenisles gevuld werden met Martin Luther King, die heb ik toevallig weggezopen. Wat ik wel weet, is dat ik vandaag lekker op tijd naar huis kon. Zorgeloos op daddy duty. En ‘s avonds heerlijk de tijd nemen om een column uit mijn toetsenbord te wringen. Martin, ik ben het roerend eens met al die mensen die vrij nemen, speciaal om jou te eren.

 

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.