Against Modern Football? Vandaag even niet.

De heren en dames van ‘Against Modern Football’ ageren zwaar tegen het huidige voetbal. En terecht. Als je niet oppast, word je gereduceerd tot een stuk klapvee. Je identiteit wordt ontnomen en je mag met een plastic bekertje uillenzijk in de hand op commando van een lompe pluche mascotte en goaltunes je waardering voor je favoriete team laten blijken. Sodemieter toch op.

Mijn clubke zucht zwaar onder de crisis. Sponsoren blijven weg en op de tribunes zijn lege plekken verschenen. De tijd dat je je moest inschrijven om in aanmerking te komen voor een seizoenskaart ligt ver achter ons. Hoog tijd dus om de voetbalmiddag te promoten en zo de aanhang weer uit te breiden.

Mijn club kwam op het idee om de ‘vader en zoon dag’ te promoten. Vaders konden hun zonen voor een zacht prijsje meenemen naar de wedstrijd. Dit gold ook voor moeder en dochter, opa en kleinkind, buurman en buurjongen en ga zo maar door. Het maakt dus helemaal geen flikker uit wie je meeneemt; áls je maar iemand meeneemt. Uiteraard in de hoop dat het voetbalvirus overslaat en zo de aanhang van de voetbalclub weer groeit.

Wat een fantastisch idee. Ik besloot dubbel mee te doen en nam niet alleen mijn oudste zoontje mee, maar ook mijn vader. Die stond om half twee met de fiets bij ons voor de deur. Het werd een prachtige voetbalmiddag. Ik kreeg zowaar een beetje het nostalgische gevoel van voetbal zoals we dat vroeger beleefden. Vanaf het moment dat het zonnetje langzaam door de mist heen brak, terwijl de drie generaties zich per fiets naar het stadion verplaatsten, hing de sfeer van overwinning al in de lucht.

Koffie voor opa, een echt pilske voor papa, gewoon op de tribune en chocomel met chips voor de kleinste. Staan voor het clublied, applaus voor de spelers die het veld betreden, gierende zenuwen tot aan de aftrap. We waren er klaar voor en we hadden er zin in. Het is heerlijk en supergezellig om met drie generaties een wedstrijd te bezoeken. Daar bovenop werden we getrakteerd op prachtig voetbal, een spetterende overwinning en de bevestiging dat onze club inderdaad op de weg terug is.

Een klassieke voetbalmiddag, en om zeven uur lekker met een bord chinees op schoot Studio Sport kijken. En nog een keer, en nog een keer, tot je bord leeg is. Against modern football? Zeker weten, maar vandaag even niet.

 

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.